• Nyheder

    Her finder du seneste nyt fra FGU Skolen

FGU Skolen
Vild med vilje!Vild med vilje!

Vild med vilje!

1. juni 2021
Vi byder naturen velkommen! Eleverne på Miljø og genbrug i Skive arbejder med et forløb omkring bæredygtige haver, og hvordan man kan forøge biodiversiteten i et område. Vi har indledt et samarbejde med Rent Liv Skive, som arbejder for grønne handlinger i fællesskaber. Vi kom derigennem i kontakt med en virksomhed, som hedder Scanbag, som gerne ville give plads til naturen på deres grønne arealer foran virksomheden. Vi holdt et møde med firmaet og fremlagde vores ”VILDE” planer for deres grønne områder. De synes, det lød fantastisk, og nu har vi etableret og sået dele af området til med et væld af danske, hjemmehørende blomster, som bliver til stor gavn for insektlivet og øjet. Vi glæder os til at se det hele gro vildt. Som formidling af hvorfor græsset og blomsterne nu gror vildt ved virksomheden, har vi designet et banner, så forbipasserende kan se, at det er ‘Vild med vilje’. Miljø og genbrug er aktivt gået ind i kampen for at forbedre biodiversitet, og i fællesskab med andre institutioner og virksomheder i Skive kommune deltager vi i konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune.  
Nyt i StruerNyt i Struer

Nyt i Struer

28. maj 2021
I august starter der et nyt tema i Struer. Det bliver nemlig muligt at gå på det faglige tema Kommunikation og medier. Vi glæder os! Medie- og kommunikation er et værkstedsfag og tilbydes dig med særlig interesse for fagområdet. Faget er i høj grad produktions- og projektorienteret, og søger gennem en alsidig årsplan at tilgodese fagspecifikke samt almene skolefag og dannelsesområder. Der tænkes helhedsorienteret og differentieret idet en opgave kan have flere løsninger, samt løses på flere medieplatforme. Hovedtanken er, at du vil være en del af et hold, som fungerer som en produktionsenhed med interessefelter, der dækker alle medietyper. Der kan være tale om reklamefilm, avisartikler, interviews eller andre nyhedsfeatures, sociale medier, app- og programudvikling, hjemmeside/blogudvikling, fotokampagner mv. Der lægges især vægt på dit og holdets initiativ og ideudvikling.        
Verdens Bedste Nyheder i StruerVerdens Bedste Nyheder i Struer

Verdens Bedste Nyheder i Struer

14. september 2020
Et stemningsbillede fra en dag i Struer hvor elever uddelte Verdens Bedste Nyheder. Der blev uddelt chokolade og en avis med konstruktive nyheder om verdens store fremskridt.Verdens bedste nyheder skrev følgende om eventet: Gennem den sidste generation er livskvaliteten forbedret for hundredvis af millioner mennesker verden over. Ekstrem fattigdom falder, flere børn overlever, folk lever længere og flere kommer i skole.
I en svær tid, der er præget af coronavirus, er det vigtigt at minde hinanden om de mange fremskridt, der er sket gennem de sidste par årtier. Derfor går vi og tusindvis af andre frivillige på gaden 256 steder over hele landet for at dele Verdens Bedste Nyheder-aviser med historier om fremskridt og løsninger ud til morgenfriske danskere.
Det var en skøn dag, hvor der blev uddelt over 500 aviser på forskellige steder i Struer.
Kompetencebevis kan åbne nye døreKompetencebevis kan åbne nye døre

Kompetencebevis kan åbne nye døre

10. juni 2020
Coronatiden blev brugt fornuftigt af Natascha Bjerrum Hansen, der har valgt mad og ernæring som fagligt tema på produktionsgrunduddannelsen (PGU). Imens FGU Skolen var lukket, fulgte hun et online hygiejnekursus, som hun kan bruge i et fremtidigt job. Da FGU Skolen lukkede, greb nogle af eleverne på det faglige tema mad og ernæring på produktionsgrunduddannelsen (PGU) muligheden for at tage et online hygiejnekursus. Natascha Bjerrum Hansen er en af dem. Natascha har en drøm om at blive bager. Når hun engang skal finde en læreplads eller et fritidsjob, så har hun nu den fordel at kunne fremvise et hygiejnecertifikat. Måske kan det være tungen på vægtskålen, der åbner døren til en spændende fremtid som bager. – Selvom det ikke længere er et krav at have et hygiejnecertifikat for at arbejder med fødevarer, så er det alligevel et godt kort at have på hånden, når man søger job. Det viser, at du har interesse for faget og har sat dig godt ind i håndteringen af fødevarer, fortæller Lisbeth Sidelmann, FGU-lærer i Lemvig. – Som man siger: Det hænder med hænder. Er hænderne ikke rene, så går det galt, uanset hvor godt maden er tilberedt. Personlig- og produktionshygiejnen skal være i top, når man tilbereder fødevarer til andre, fortsætter Lisbeth Sidelmann. Hygiejnekurset er et godkendt AMU-kursus, som eleverne kan tage hjemmefra i eget tempo. Udbyderen af kurset er godkendt af fødevarestyrelsen. Kurset afsluttes med en online prøve uden hjælpemidler på skolen.

Corona gav tid til fordybelse

Coronaen gav elever og lærere nogle anderledes vilkår for læring på PGU, da eleverne ikke længere kunne være på værkstederne. Men situationen har også givet mulighed for at fokusere på teorien. Eleverne på fagtemaet mad og ernæring har brugt tiden på at fordybe sig i kostrådene med skriftlige opgaver og videoklip. Det har resulteret i menuplaner for maden, der serveres for skolens elever. – Til at starte med var nogle af eleverne ikke helt med på ideen, for de ville hellere tilberede maden. Men efterhånden vænnede de sig også til den nye skolehverdag og har lært noget, som de ellers ikke ville have haft så meget tid til i en normal skolehverdag i køkkenet, fortæller Lisbeth Sidelmann.

En fremtid som bager

I øjeblikket er Natascha i to ugers praktik i Kvicklys bageri i Lemvig, hvor hun får rig mulighed for at gøre brug af sin nye viden og samtidig afprøve bagerfaget. På produktionsgrunduddannelsen får eleverne mulighed for at komme i to ugers praktik to gange hvert halve år. Her får de en fornemmelse af det arbejdsliv, de har mulighed for at vælge efter FGU Skolen.
Trivsel og fællesskabTrivsel og fællesskab

Trivsel og fællesskab

29. maj 2020
Trivsel og følelsen af at være en del af et fællesskab er et vigtigt fundament for, at eleverne kan lære og udvikle sig. Derfor dyrker FGU Skolen i høj grad relationer iblandt elever og lærere med forskellige sociale aktiviteter.
Eleverne lærte hinanden bedre at kende under åben himmel på Østre Strand ved Struer.
Solen står højt på himlen. Bølgerne skvulper mod strandbredden. På bord- og bænkesættet i græsset står der kasser og poser med kongespil, nybagte pølsehorn og pizzasnegle. Tirsdag den 26. maj valgte lærerne på FGU Skolen i Struer at rykke undervisningen ud i det fri på Østre Strand for at styrke fællesskabet og bringe elevernes læring i spil på en ny måde. – Vi gik sammen ned til stranden og undervejs gik snakken lystigt elever og lærere imellem. Da vi ankom til stranden, spiste vi lækre pølsehorn og pizzasnegle. Derefter spillede vi kongespil og fodbold. Der var delte meninger om reglerne for kongespillet, man da vi fik snakket os til enighed om reglerne, gik spillene som en leg, og alle elever morede sig, fortæller Katrine Jensen, FGU-lærer på FGU Skolen i Struer. – De grin og smil, som eleverne udveksler på en tur som denne, følger med eleverne helt ind i klasserummet næste morgen og bidrager så positivt til læringsfællesskabet, fordi eleverne oplever, at de er en del af noget rart og sjovt. Det bidrager til et fællesskab, hvor de unge sætter pris hinanden og anerkender og respekterer hinandens roller, fortsætter Katrine Jensen. Et attraktivt socialt liv FGU Skolen har et særligt fokus på at skabe et attraktivt socialt liv for de unge. Det gør de ved at bygge undervisningen op omkring hold- og arbejdsfællesskaber og skabe rammer, som naturligt rummer sociale arrangementer som for eksempel en tur til stranden, museumsbesøg, kreative aktiviteter osv. Derudover er der også et stort fællesskab omkring måltidet med skolens madordning, hvor alle elever – inden coronatiden – dagligt spiste sammen i fællesskab i kantinen. – Ture som denne til stranden giver eleverne nogle anderledes rammer, hvor de åbner mere op over for hinanden. Og så får de muligheden for at lære andre elever at kende på tværs af hold og faglige temaer, fortsætter Katrine Jensen. Det er lærernes plan, at alle elever og lærere på skolen i Struer så vidt muligt skal deltage i udflugter som denne fremover. Det forlyder, at de næste gang skal på fisketur.
Skolen åbner 18. majSkolen åbner 18. maj

Skolen åbner 18. maj

11. maj 2020
FGU Skolen får lov til at åbne igen mandag den 18. maj 2020. For at dette kan lade sig gøre på en god og sundhedsmæssig forsvarlig måde, vil vi i de næste dage arbejde på en plan, så vi kan få en god skoledag sammen. Alle elever modtager mere information i deres eBoks senest på onsdag. Indtil da er alle elever fortsat sendt hjem, hvor de arbejdere videre med deres opgaver via fjernundervisning.

Har du spørgsmål?

Vi følger situationen og melder løbende ud her på hjemmesiden og vores facebookside FGU Skolen. Undervisningsministeriet giver løbende svar på ofte stillede spørgsmål på uvm.dk Du kan også altid ringe til os på telefon 9610 9600 mandag til fredag kl. 8.00-15.00 eller skriv til post@fguskolen.dk Vi opfordrer dig til at vise samfundssind ved at følge myndighedernes anvisninger på coronasmitte.dk Pas på jer selv og hinanden. Det du gør nu, gør en forskel.
En anderledes hverdagEn anderledes hverdag

En anderledes hverdag

5. maj 2020

Eleverne på FGU Skolen har ligesom alle andre måtte vænne sig til en hverdag, der er meget anderledes end det normale. Nogle elever har haft fjernundervisning, mens andre har gået frivilligt i skole på små hold ligesom Miguel Andersen.

Fjernundervisning via Teams, hjemmeopgaver, og kommunikation over Facebook er eksempler på en hverdag, der er meget anderledes end den, FGU-eleverne er vant til. Nogle elever har også deltaget frivilligt på små hold. Miguel Andersen er en af dem. – Det er rart at komme tilbage igen og have noget at lave. Det er hyggeligt, når vi ikke er så mange. Jeg er glad for at komme afsted hver dag, fortæller Miguel Andersen. Miguel Andersen går på produktionsgrunduddannelsen med fagtemaet Industri. Han møder frivilligt ind på værkstedet sammen med tre andre unge hver dag fra klokken ni til tolv. Skolen i Holstebro har i den seneste tid hver dag haft åbent for frivillig undervisning. Udvikling af spritholdere til skolen Inde på skolen laver eleverne vedligeholdelsesopgaver, men de får også mulighed for at løse små bestillingsopgaver. – En dag kom Anders Gammelvind, uddannelseschef for skolen i Holstebro, med en meget aktuel opgave til os. Han havde brug for tolv spritholdere til skolen. Vi startede med at produktudvikle og fandt frem til, hvordan holderen skulle se ud. Og herefter var det bare at gå i gang med at producere enkeltdelene, fortæller Per Jepsen, som underviser i fagtemaet Industri. Spritholderne er en opgave, som Miguel Andersen synes er både spændende og meningsfuld: – Det er vigtigt med hygiejne i den her tid, så det er fint, at vi har fået den her opgave. Det er en fed opgave, fordi jeg kan bedst lide at lave noget, der kan bruges til noget, fortæller Miguel Andersen. – Vi har brugt noget af tiden på Uddannelsescenter Holstebro (UCH), som vi har en samarbejdsaftale med. Så når vi for eksempel skal klippe og bukke plader, så må vi bruge deres store maskiner. På den måde får de unge også muligheden for at mærke miljøet ude på uddannelsesstederne, som de kan blive en del af efter FGU Skolen, fortsætter Per Jepsen. God hygiejne og rengøring i fokus – Eleverne kan være trygge ved at komme til undervisning i den her tid. Vi har kun elever inde i små hold på tre til fire stykker. Alt værktøj bliver dampet eller sprittet af efter brug. Vi lufter godt ud, og toiletterne bliver gjort grundigt rent med faste tidsintervaller, der overholder retningslinjerne, fortæller Per Jepsen. Maden bliver heller ikke serveret som buffet, men bliver i stedet bragt ud til holdene. – Jeg synes også, at det er ret hyggeligt, når vi nu kan spise sammen med holdet på værkstedet, afslutter Miguel Andersen.
FGU Skolen er lukketFGU Skolen er lukket

FGU Skolen er lukket

30. april 2020
FGU Skolen følger myndighedernes anbefalinger for at begrænse smitten af coronavirus. Det betyder, at FGU Skolen i Holstebro, Lemvig, Skive og Struer er midlertidigt lukket frem til og med den 10. maj 2020. Alle elever er sendt hjem, hvor de arbejder videre med deres opgaver via fjernundervisning.

Har du spørgsmål?

Vi følger situationen og melder løbende ud her på hjemmesiden og vores facebookside FGU Skolen. Undervisningsministeriet giver løbende svar på ofte stillede spørgsmål på uvm.dk Du kan også altid ringe til os på telefon 9610 9600 mandag til fredag kl. 8.00-15.00 eller skriv til post@fguskolen.dk Vi opfordrer dig til at vise samfundssind ved at følge myndighedernes anvisninger på coronasmitte.dk Pas på jer selv og hinanden. Det du gør nu, gør en forskel.

Kontakt os

Ring 9610 9600
Skriv post@fguskolen.dk 
Sikker mail sikkerpost@fguskolen.dk

Træffetid mandag-fredag 8.00-15.00


FGU Skolen Holstebro

Skivevej 112
7500 Holstebro

FGU Skolen Lemvig

Havnen 72
7620 Lemvig

FGU Skolen Skive

H C Ørsteds Vej 3
7800 Skive

FGU Skolen Struer

Jernbanegade 8
7600 Struer


FGU Skolen HLSS

CVR-nummer 39815451
EAN-nummer 5798000561717